Продукти
Начало   Продукти - Тръби от Полиетилен висока плътност за водоснабдяване БДС EN 12201

Тръби от Полиетилен висока плътност за водоснабдяване БДС EN 12201


Полиетиленовите тръби се характеризират с много добри физикохимични свойства, което обяснява и все по-широката им употреба в практиката при пренос на разнообразни течни и газообразни продукти. Считат се и за много добра алтернатива на т. нар. традиционни материали като цимент, азбест, чугун, стомана. Предлагат се под формата на рула или пръти с различна дължина и в широк диапазон от диаметри.

Като основни предимства на полиетиленовите тръби обикновено са посочват ниското относително тегло в сравнение с тръбите от стомана или чугун, лесният и бърз монтаж, както и възможността за бързи и лесни ремонтни работи. Те са устойчиви на агресивното въздействие на широк кръг химични съединения, на бактерии, гъби и други. Сред предимствата им са и ниското съпротивление на стените на тръбите поради високата степен на гладкост, което не позволява натрупването на отлагания, фактът, че не са податливи на корозия, еластичността и дългият експлоатационен срок. Характеризират се с висока устойчивост на удар, на ниски температури, спуквания и т. н.

Полиетиленовите тръби, използвани за водоснабдяване, не са токсични и отговарят на хигиенните стандарти на Министерство на здравеопазването, които се отнасят за изделията за пренасяне на хранителни течности.

Материал: Полиетилен тип РЕ100, РЕ100RC
Размери: от DN16 до DN315
Номинално налягане: от PN6 до PN25
Дължина на тръбите: Пръти по 6 и 12м и рула по 50 и 100м (на рула се навиват тръби с размер до DN110 и с номинално налягане PN8, PN10, PN16)
Техника на свързване: Челно, муфово, електрозаваряване, бързи механични връзки
Химипласт АД


Download – Размери на HDPE тръби за водоснабдяване
Тръби от Полиетилен висока плътност за водоснабдяване БДС EN 12201